tag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post1225710368561855899..comments2022-10-31T06:31:10.097-07:00Comments on Świat na talerzu: TAJLANDIA: Massaman curryJustine-abroadhttp://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-54430960197788934672020-12-30T10:11:58.442-08:002020-12-30T10:11:58.442-08:00Reanimujemy przepis !!! Massaman zamiata wszystkie...Reanimujemy przepis !!! Massaman zamiata wszystkie inne dania z kurczaka. Prostota tego dania w polaczeniu ze smakiem.... pysznosci. Tak smakuje kurczak w rajskim wydaniu :)<br />Bartekhttps://www.blogger.com/profile/00204024008023965746noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-18096328686133912872014-01-14T23:14:26.518-08:002014-01-14T23:14:26.518-08:00Tajowie robiąc swoje potrawy popełniają błąd, ha h...Tajowie robiąc swoje potrawy popełniają błąd, ha ha ha... . Ale się uśmiałem ... . MaTyShttps://www.blogger.com/profile/13484305502654963710noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-65346859590856083712014-01-10T08:54:15.416-08:002014-01-10T08:54:15.416-08:00Śmietankę kupiłam w supermarkecie (AH), ale mieszk...Śmietankę kupiłam w supermarkecie (AH), ale mieszkam w Holandii ;) Tutaj asortyment azjatyckich produktów jest na ogół znacznie większy niż w polskich sklepach. Ale też nie w każdym można śmietankę kokosową kupić. Czasem używam tylko mleczka (tyle że więcej) i też jest pychaJustine-abroadhttps://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-37680106793455225022014-01-10T08:51:49.047-08:002014-01-10T08:51:49.047-08:00Ciężko powiedzieć, może być kwestia ilości mleczka...Ciężko powiedzieć, może być kwestia ilości mleczka rzeczywiście. Śmietanka jest gęta, więc stężenie smaku jest mocniejsze, a zauważyłam, że jak za dużo mleczka dodałam kiedyś to też blade wyszło. Justine-abroadhttps://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-85150264450610865872013-12-13T01:03:46.053-08:002013-12-13T01:03:46.053-08:00A w jakim sklepie kupujesz ta śmietanę kokosowa? M...A w jakim sklepie kupujesz ta śmietanę kokosowa? Mleko jest prawie w każdym ale śmietany jakoś nie zauważyłam, no może dlatego, że nie szukałam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04498432742823565263noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-49390688294422528362013-11-23T07:46:08.347-08:002013-11-23T07:46:08.347-08:00jeśli chodzi o pastę to używam tej
http://sklepnaz...jeśli chodzi o pastę to używam tej<br />http://sklepnazdrowie.pl/kuchnia-japoska/3328-pasta-curry-czerwona-400g.html<br /><br />No i właśnie dziwi mnie ten kolor, może właśnie chodzi o tą gęstość mleczka, że jest go wtedy mniej z zagęszczonego, nie wiem. Wyszło bardzo dobre, ale jasne i po prostu się zdziwiłem :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16673931541825195702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-85661835376902165022013-11-14T09:26:42.792-08:002013-11-14T09:26:42.792-08:00Ja do 600 ml mleczka daje 3 czubate lyzki, ale tez...Ja do 600 ml mleczka daje 3 czubate lyzki, ale tez bardzo lubimy ostre curry. Mysle ze ostrosc w duzym stopniu zalezy od pasty, moze sprobuj jakiejs innej firmy? Ja tak mialam raz z zielonym curry... pasta z supermarketu byla swietna, ale jak sie pokusilam od taka ze sklepiku od "Chinczyka" to jedna lyzka juz byla tak ostra, ze ledwo moglam zjesc. Swoja droga, tez jesli sie dluzej gotuje, to curry bardziej gestnieje i kolor jest lekko ciemniejszy. Probuj, kombinuj i najlepiej daj znac jak poszlo ;)Justine-abroadhttps://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-58683657658061934872013-11-13T16:40:14.269-08:002013-11-13T16:40:14.269-08:00Słuchaj dziwnym trafem ostatnio robiłem z mleczka ...Słuchaj dziwnym trafem ostatnio robiłem z mleczka gęstego (800ml, bo nie miałem śmietanki) i wyszło mi tak czerwone jak u Ciebie (dałem 4 czubate łyżki, było niebotycznie ostre, ale pyszne), teraz zrobiłem z (800ml płynnego mleczka i 4.5 płaskich łyżkach) i wyszło mi strasznie jasne :/. Nie wiem co zrobić w sumie, żeby nie wyszło za mocne, ale też takie jasne, żeby nie zostało :( Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16673931541825195702noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-16477744280986051042013-08-02T10:40:42.516-07:002013-08-02T10:40:42.516-07:00Akurat z Jana Lindersa, bo mam bliżej :D Ale rzecz...Akurat z Jana Lindersa, bo mam bliżej :D Ale rzeczywiście te same ;)Justine-abroadhttps://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-35888750364932293022013-07-04T13:04:28.671-07:002013-07-04T13:04:28.671-07:00hej, widze, ze do massaman uzywamy tych samych pro...hej, widze, ze do massaman uzywamy tych samych produktow z ah :) pozdrowienia z rotterdamuAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/15278078411216738729noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-23299256815482746372013-05-21T06:54:26.573-07:002013-05-21T06:54:26.573-07:00Coś mi się wydaje, że maając takie bogactwo tajski...Coś mi się wydaje, że maając takie bogactwo tajskich dań na codzień, mogłabym mieć problem zdecydować się "co by tu dziś zjeść..." ;)<br />Pozdrawiam i napewno odwiedzę bloga, szczególnie, że w lutym planuję wizytę w Tajlandii.Justine-abroadhttps://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-35261655747626599082013-05-16T08:10:01.580-07:002013-05-16T08:10:01.580-07:00Tajowie robią ten "błąd", że sypią do te...Tajowie robią ten "błąd", że sypią do tego za dużo cukru, jak zresztą do większości dań. I nie wiem czemu ale jakoś w natłoku Tajskich dań po Massaman sięgam jedynie okazjonalnie. Pzdrawiam z Phuket i zapraszam na www.skokwbokblog.com. Maciej Klimowiczhttps://www.blogger.com/profile/09435956509324112959noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-87958247700508194472013-04-09T07:07:00.299-07:002013-04-09T07:07:00.299-07:00Oj pyszne jest pyszne... nie bez powodu trafił na ...Oj pyszne jest pyszne... nie bez powodu trafił na pierwsze miejsce listy <br />"Worlds 50 most delicious foods" ;)<br />http://travel.cnn.com/explorations/eat/worlds-50-most-delicious-foods-067535?page=0,0Justine-abroadhttps://www.blogger.com/profile/01885315644305231229noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-90994492774848026132013-04-08T15:49:40.058-07:002013-04-08T15:49:40.058-07:00ja muszę sie przyznac, ze Massaman Curry pochłania...ja muszę sie przyznac, ze Massaman Curry pochłaniam jak zupke...szkoda mi ryżu dodawać, przepyszne to jest:)<br /><br />Jutro Hummusa robię:)kupiłam juz wszystko. Sznupkowiehttps://www.blogger.com/profile/06444576758697821990noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1053430273998091087.post-35609873424197526882013-04-06T09:33:31.335-07:002013-04-06T09:33:31.335-07:00zdecydowane: Lubię to! :)zdecydowane: Lubię to! :)ania_rudekkhttps://www.blogger.com/profile/08871986847104953237noreply@blogger.com